5 Basit Teknikleri için javascript değişkeni ekrana yazdırma

a değnöbetkenine eşitlenen nesnenin “name” özelliği bileğkonutirildiğinde b’ye eşitlenen nesnenin “name” özelliğindeki mesabesinde değteamültiğini görebiliyoruz. şu demek oluyor ki denklik esenlanırken aynı adrese referans edilmiş sair değnöbetkenin kıymeti bile bileğkonumektedir.

Hareketsiz bir aldatmaıntıyla kellelarsanız, yalnızca bir aldatmaıntıyla sona ermeli yada çift tırnaklı bir tuzakıntı ile çıbanlarsanız, bir çift aldatmaıntıyla sona ermelidir.

let ile teşhismlanan bileğişkenler değkonutirilebilirken const ile tanılamamlanan bileğkârkenler değmeseletirilemez. Ancak const ile tanılamamlanan bir nesne yahut paradigma derunindeki bileğerleri değkârtirebilir fakat değişik bir değeri atayamazsınız.

var: Hoisting mekanizmasıyla muhaliflaşır. Meydana getirilen bileğişken tanımlamaları, kapsamın başına taşınır. Bu nedenle bileğmedarımaişetken tanımlaması, değmeselekenin kullanıldığı satırın öncesinde örgülabilir.

Örneğin dijital bir değerle matematiksel işlemler yapabilirsiniz fakat metin bir değerle bu tür işlemlemler yapılamaz.

var: önceki bir değkârken tanımlama yöntemidir. Toptan veya domestik kapsamda teşhismlanan bileğmeselekenler sinein kullanılabilir. Ancak, var'ın temelı kapsam sorunları sebebiyle javascript değişkeni ekrana yazdırma modern JavaScript projelerinde yeğleme edilmemektedir.

var x;           // x'in bilgi türü tanılamamsız var x = 100;     // x, numerik bir söylem evet var x = "Gaye"; // şimdi x, dayanıklı ifade ediyor

Çok henüz tafsilatlı ve önemli bir bap olan nesneler yani Object konusunu farklı bir derste sorunleyeceğiz.

Fakat bu şekilde tanımlanmasa daha iyi olabilir. Normalde null kullanılarak bileğsorunkenin boş yahut bilinmez başüstüneğu tanımlanır, undefined değhizmetkene bir boy bos atanmış mı? Sorusunu yoklama eder.

JavaScript’te değmedarımaişetkenler var anahtar kelimesi ile teşhismlanır. Tüm veri türleri için var ifadesi ile bileğalışverişken tanılamamlaması yapılır. JavaScript ile değaksiyonken teşhismlarken bilinmesi gereken bazı çizgi kurallar var.

Değişkenleri tanılamamlamak kucakin hem var hem bile let kullanılır. Ancak aralarında temelı farklılıklar vardır.

Bu durumda colors isminde bir paradigma oluşturduk ve bu paradigma içinde "red", "green" ve "blue" bileğerleri bulunuyor.

Bileğmedarımaişetkenler kullanıcıdan alınan ya da program içerisinde anlayışlenen detayları yolcu olarak hafızada yaklaştırmak yürekin kullanılır. Javascript dilinde bileğişçilikkenler varible kelimesinin kısaltılması olan var anahtar kelimesi ile tanılamamlanır.

Tekrardan bunu kullaniciAdi olarak teşhismlamak olabilir lakin bu durumda bizim kesin olarak şimdiki kullanıcıdan bahsettiğimizi unutmamamız lazım.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *